دلایل اصلی ریزش مو چیست ؟ راهکار درمان آن چیست ؟
بار ها همه ی ما دچار ریزش مو شده ایم و در درمانش ناتوان بوده ایم برای اینکه بتوانیم ریزش موهایمان را درمان کنیم در ابتدا لازم هست با علت ریزش مو آشنا شویم .
شایع ترین نوع ریزش مو ریزش مو طبیعی هست که موها به صورت طبیعی در چرخه رشد خود دچار ریزش می شوند 

چرخه رشد موها شاملِ:
▪︎آناژن : نام دیگر آناژن مرحله رشد مو است که به صورت ‌کاملا فعال اتفاق می افتد طول این دوره در فولیکول های مو که ۲ الی ۷ سال برای مو های سر هست و برای موهای ابرو یا صورت و بدن چند ماه طول می کشد البته طول مدت زمان این دوره به ژنتیک افراد هم کاملا مرتبط هست که به وسیله عوامل خارجی مثل استرس ، رژیم ها و عادات غذایی و بیماری ها تغییر می کند در پایان آناژن فولیکول های مو وارد دوره ی کاتاژن خواهند شد ‌
▪︎کاتاژن : دوره کاتاژن یک دوره کوتاه مدت هست که حدودا ۲ الی ۳ هفته زمان می برد در دوره کاتاژن فولیکول موها به حدود یک سوم طول طبیعی خودشان می رسند وبعد موهای جدیدی زیر موهای قبل رشد می کنند که البته جالب است بدانید باعث ریزش موهای دیگر نمیشوند!
▪︎تلوژن: در این دوره که نام دیگر آن دوره استراحت مو هست ، موهای قبلی و قدیمی تر کاملا میریزند . بهتر است بدانید که در کل نواحی بدن حداقل ۵۰ تا ۱۰۰ مو در فاز تلوژن هستند و این موها به صورت روزانه می ریزند .
ریزش مو به چه معنیست؟
همانطور که پیش تر گفتیم روزانه تا ۱۰۰ تار مو ریزش نرمالی است و نباید ترسید و استرس گرفت . اما بیشتر از این مقدار نگران کننده است و نیاز به بررسی و مراقبت های بیشتر دارد . پس زمانی که متوجه میشوید ریزش موهایتان روزانه بیشتر از ۱۰۰ تار مو است باید بدانید تعادل بین ریزش و رویش مو به هم خورده در این حالت دچار ریزش مو هستید .
ریزش مو علاوه بر جنبه زیبایی شناسی جنبه های روانی هم دارد و هنگامی که فردی ریزش مو را احساس می کند ممکن است دچار استرس ، ناراحتی و ناخوشایندی از این موضوع شود و در روحیه ی افراد نیز تاثیر گذار است حتی افرادی که ریزش موی شدیدی دارند به دلیل عدم رضایت از خود از حضور در جمع خودداری می کنند و به تدریج فاصله ی زیاد بین این فرد با جامعه آسیب های روحی و عدم اعتماد به نفس زیادی را در این فرد به وجود خواهد آورد که گاه جبران ناپذیر است !
این مساله مخصوصا در نوجوانی و در جوانان اهمیت بیشتری پیدا می کند به دلیل اینکه این دسته افراد آسیب پذیری روحی بیشتری می بینند و تازه روحیه آن ها در حال شکل گیری است به طور مثال گاها دیده شده نوجوانی که ریزش مو شدید داشته میل رفتن به مدرسه یا در میان دوستانش را دیگر نداشته است .
با انواع ریزش مو آشنا شوید :
▪︎آلوپسی:  ریزش مو غیرمعمول همان آلوپسی هست و چرخه رشد غیرطبیعی دارد این مدل ریزش مو علت های متفاوتی دارد و فولیکول های مو آسیب دیده هستند .

▪︎ریزش کششی مو(traction alopecia) : اگر شما جز دسته افرادی هستید که از کش های سفت استفاده میکنید یا دائما از بیگودی استفاده میکنید و موهایتان را محکم میبندید باید بدانید این کار در دراز مدت باعث این نوع ریزش مو می شود .

▪︎ریزش موی سکه ای (آلوپسیاآریتا): ریزش موی صاف یا سکه ای که گاهی در افراد رخ میدهد نوعی ریزش هست که فقط در پوست سر اتفاق می افتد البته به ندرت در ریش و ابرو ها هم مشاهده شده از نشانه های این نوع ریزش این هست که پوست سر دچار خارش عجیب و وحشتناکی شده یا درد میگیرد که این اتفاق قبل از این نوع ریزش هست .

▪︎ریزش مو ناگهانی : گاهی افراد به دلیل شوک های عصبی یا عاطفی یا حتی فیزیکی دچار ریزش ناگهانی موها می شوند که موها دسته ای کنده می شوند البته ممکن است به دلیل برخورد یک جسم مثل شانه به طور محکم به سرتان هم اتفاق بیوفتد در این مدل از ریزش موها کم پشت می شوند و طاس نخواهید شد .
▪︎ریزش ناگهانی موهای کل بدن: بعضی از بیماری ها و دارو ها مثل شیمی درمانی به ریزش موی کل بدن می انجامد خوشبختانه پس از گذراندن این دوره تمامی موها دوباره به همان صورت قبل رشد مجدد خواهند داشت و بازگشت حتمی دارند .
▪︎بخش های پوسته پوسته شده در سطح کف سر(ریزش قارچی) : این مورد کچلی ناشی از قارچ هست که باید حتما به سرعت درملت و برطرف شود این ریزش علائمی مانند موهای اسیب دیده و شکننده ، التهابات و قرمزی کف سر ، تورم و حتی ترشحات کف سر را به همراه دارد.
▪︎ریزش مو در ناحیه جلو سر : این مدل ریزش مو بسیار شایع هست و معمولا با افزایش سن هم در خانم ها و هم آقایان رخ خواهد داد به این صورت که در مردان موها از پیشانی در مسیری که مشابه حرف M هستند ، عقب نشینی می کنند . البته در خانم ها این مورد که الگوی زنانه دارد ابتدا تار موها نازک می شوند و سپس بخش مرکزی سر دچار ریزش می شود .
مهم ترین دلایل ریزش مو چیست؟
▪︎کم خونی و فقر آهن : کم خونی نه تنها در نقص خون رسانی و اکسیژن رسانی و ضعیف شدن موها اثر گذار است بلکه این مورد خود باعث تشدید الگوی طاسی (زنانه و مردانه ) می باشد پس حتما این را جدی بگیرید تنها راه تشخیص نهایی این مهم ، آزمایش می باشد اما نشانه هایی هم دارد که شامل : نقاط قهوه ای روی پوست سر ، خستگی مفرط و خوابالودگی و  سرگیجه می باشد . جالب است بدانید که خانم ها معمولا بیشتر از آقایان این نوع ریزش مو را تجربه می کنند . یک دهم از بانوان بین سنین بیست تا چهل سال دچار کم خونی هستند که باعث ریزش موی آنها شده برای اطمینان از این مورد حتما آزمایش خون بدهید و مصرف قرص آهن زیر نظر پزشک می تواند برایتان مفید باشد ‌.
▪︎وراثت : اگر در خانواده ای هستید که معمولا موهای کم پشتی دارند یا در یک سن مشخص همه ریزش مو گرفتند بیشتر در معرض ریزش مو می باشید . وراثت در زنان ابتدا روی فرق تاثیر مبگذارد و فرق باز تر میشود.
تاثیرات زایمان و بارداری : البته که دوران بارداری و شیردهی و گذر از این دوران همه و همه یکی از شیرین ترین اتفاقات زندگی هر خانمی هست اما این دوران همانند یک شوک جسمی ریزش مو خانم ها را زیاد می کند البته دوران بارداری هر فردی با دیگری تفاوت دارد بعضی افراد به دلیل تغییرات هورمونی در این دوره ریزش مو می گیرند و برخی بخاطر فشار های جسمانی حتی به دلیل اینکه کودک نیز از مواد داخل بدن مادر تغذیه میکند کمبود ویتامین ها و مواد معدنی نیز باعث ریزش مو می شود به طوری که خیلی افراد اذعان دارند در این دوران دست کم نیمی از موهای خود را از دست دادند . پس بهتر است خانم های باردار با آرامش و صبوری تمام مراقبت های قبل ، بعد و حین بارداری را کامل انجام دهند همینطور از مکمل های مخصوص این دوران نیز می توانند استفاده نمایند .
▪︎تغییرات هورمونی در خانم ها:تغییرات هورمونی در خانم ها در دوران بارداری، مصرف یاتغییر قرص های ضد بارداری ، دوران یائسگی و ... اتفاق می افتد که منجر به ریزش مو خواهد شد .
▪︎کمبود پروتئین در رژیم روزانه :
اگر پروتئین کمی در رژیم غذاییتان باشد بعد از دو تا سه هفته ریزش مو میگیرید پروتئین در غذاهایی مثل گوشت ، ماهی ، تخم مرغ ، حبوبات و ... وجود دارد
▪︎کمبود ویتامینB:
ویتامین ب هم اگر کم به بدن برسد ریزش مو میگیرید این ویتامین یکی از ویتامین هایی هست که محلول در آب می باشد طیف متنوعی هم دارد کمبود این ویتامین خیلی نادر هست .کمبود ب۱۲ باعث اختلالات در عملکرد درست بدن میشود همینطور ویتامین ب به DNA کمک می کند گلبول های خونی تولید کند از سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می کند به عملکرد عصبی سالم و رشد مو می انجامد . از علائم کمبود این ویتامین حالت تهوع ، مشکلات گوارش،بی اشتهایی و سردرد هست . این ماده در هویج ، تخم مرغ ، گوشت ، سویا و .. وجود دارند . همینطور برای دریافت مستقیم این ویتامین می توانید آن را از طریق مکمل های موجود در وبسایت موی من دریافت نمایید .
▪︎کم کاری تیروئید : تیروئید یا غده کوچکی که در گردن همه ما وجود دارد هورمون هایی می سازد که برای بدن بسیار ضروری هست وقتی که هورمون کافی ترشح نشود ریزش مو شدید می شود پزشکان با آزمایش می تواند این مورد را شناسایی کنند .
▪︎مصرف برخی داروها: رایج ترین داروهایی که باعث ریزش مو می شوند عبارتند از : رقیق کننده های خون، داروهای فشار خون ، بتابلاکر ها نقش دارند و همینطور بعضی دارو های افسردگی مثل متوترکسات (جهت درمانِ روماتیسمی)، لیتیوم(برای درمان اختلالات رفتاری مثل اختلال دو قطبی استفاده می‌شود) و داروهای ضد التهابی مانندِ (ایبوپروفن) هم تاثیر گذارند .
▪︎فشار های جسمی و احساسی : فشار های جسمی مانند تصادف ، عمل جراحی ، کرونا ، بیماری های شدید هست که باعث به جریان افتادن تلوژن می شود و معمولا ۳ تا ۶ ماه پس از این ضربه اتفاق خواهد افتاد . فشار های احساسی مانند طلاق جدایی از عزیزان اتفاق می افتد و کمتر باعث ریزش مو می شوند .
▪︎افزایش سن
▪︎استرس
▪︎کاهش وزن ناگهانی و رژیم های غیراصولی و خودسرانه

برای مشورت و صحبت در رابطه با مشکلات پوست و مو می توانید از مشاورین دلسوز موی من کمک بگیرید 🍃🤍